30 mei 2017

Jaarprogramma 2019

We willen iedereen laten kennis maken met IJslanders en vooral met onze Punktur-IJslanders!

Onze IJslanders groeien op met veel ruimte, vrijheid en een boeiend sociaal leven. We beleren ze strikt, met kennis van hoe een leerproces werkt en met het einddoel in gedachte: wij willen lieve, makkelijk betrouwbare tölters hebben die we rijden met gasten en natuurlijk ook verkopen.

Daarom zijn gasten op de boerderij welkom! We merken dat niet iedereen altijd flexibel kan zijn in het plannen van de (zomer)vakantie. En wij willen graag jullie wel flexibel de gelegenheid bieden Punktur te bezoeken! Daarom hebben wij geen vast schema van cursussen en luisteren wij naar jullie wensen. We hebben gastenweken en paardenweken, maar laten de indeling afhangen van jullie aanmeldingen. De paardenweken hebben we nodig om met de kuddes bezig te zijn, dus dan moet je denken aan karweien als ontwormen, weidewerk, groepen verplaatsen… Als je laat beslist om te komen, kan het dus zijn dat we een ander tijdstip voor je moeten zoeken, in verband met onze planning of omdat jouw week al vol met andere gasten zit.

Wil je een IJslander kopen? Dan maken we tijd voor je en schuiven we met onze andere activiteiten.

We kunnen van je week verblijf hier ook een cursusweek maken! Voorbeelden van cursusweken, naar behoefte in te vullen en te combineren als invulling van de in het programma genoemde “maatwerkcursus tölt”:

  • Werken met IJslanders (grondwerk, paardentaal, observeren)
  • Opvoeden, beleren en vrijlopen
  • Tölten (voor iedereen die wil tölten)
  • Cursus IJslander kopen (beschouw je ambitie en doorzie je mogelijkheden)
  • Ouder en kind (ruiters met hun kinderen)

We verdelen het jaar in seizoenen. Elk seizoen heeft een eigen prijsklasse. Het idee is om zo iedereen een kans te gunnen om IJslanders mee te maken.

Seizoenen 2019 
Laagseizoen6 januari t/m 31 maart
16 november t/m 20 december
Halfseizoen1 april t/m 16 juni
2 september t/m 15 november
21 december 2019 t/m 5 januari 2020
Hoogseizoen17 juni t/m 1 september