17 december 2017

Nieuws

Hier vind je de laatste nieuwtjes van Punktur. De emailkrantjes vind je hier.

12 december 2023

Veulenweek Punktur – mei 2024

https://youtu.be/CRXykLe1OQg

Meer informatie over de veulenweek in mei 2024 vind je hier.


21 januari 2020

Nieuws in de IJslanderwereld! De fokkerijcommissie wil de fokdoelstellingen veranderen. In grote lijnen willen ze daarbij gaan van “een mooi paard met extra gangen” naar “een veelzijdig paard met goede basis gangen en goede extra gangen, en een paard dat vanuit een goede functionele bouw makkelijk te rijden is. Daarbij komt exterieur van het paard meer in dienst van rijeigenschappen.

Dit is voor Punktur al jaren de basis van de fokkerij: veelzijdige, lieve paarden met makkelijke en goede gangen.

Deze voorgenomen verandering is maar voorlopig, in februari zal er tijdens de vergadering van afgevaardigden van de FEIF over beslist worden.

Voor meer informatie: https://www.nsijp.nl/nieuws/fokkerij-voorgenomen-veranderingen


6 januari 2020

Nareszcie jest! Wydaliśmy książkę o koniach islandzkich!

Jest ona zbiorem cennych informacji opartych o własne doświadczenie i obserwacje tych wspaniałych zwierząt . W książce znajdziecie nie tyko praktyczne informacje dotyczące hodowli, treningu, żywienia, utrzymania i pielęgnacji ,ale także behawioru. Jeśli jesteś miłośnikiem koni i chciałbyś poznać tą niezwykłą rasę, która charakteryzuję sie dodatkowymi chodami jakimi są tölt i inochód, ta książka jest dla ciebie.

Het boek “IJslanders begrijpen” is vertaald in het Pools, nu kunnen  we onze Poolse gasten ook een goed naslagwerk over IJslanders aanbieden. “Konie Islandzkie, tajniki hodowli i jazdy” is het allereerste boek over IJslanders in het Pools!

En dat komt heel goed uit, want dit najaar krijgen we ineens een toevloed aan Poolse mensen. Velen van hen zijn naar IJsland geweest en hebben daar een rit gemaakt op IJslanders die heel goed beviel. Bij terugkomst in Polen zijn ze gaan zoeken naar IJslanders en zo bij Punktur terechtgekomen. Een aantal voor verdere lessen en ritten, maar ook een aantal die graag een eigen IJslander willen aanschaffen. Allemaal heel leuk en welkom, zo te zien krijgt Punktur nu ook een Poolse markt 🙂


1 januari 2020

Het hele Punkturteam wenst iedereen een fantastisch 2020 met heel veel IJslanderplezier!!!


10 december 2019

De laatste maanden wordt er hard gewerkt aan een volledig nieuw verwarmingssysteem. Het begon allemaal heel bescheiden, vervanging voor de open haard, maar toen bleek dat de oven in de keuken ook toe was aan vernieuwing en daarna werd de centrale verwarming in de kelder op sterven na dood verklaard. Dus behalve de kachel in de hal, zijn Jurek en Tomek alles aan het veranderen. In de keuken staat al een nieuwe kachel, die ook voor warm water zorgt en aangesloten is op de verwarming in de gele en blauwe kamer. We moeten er nog aan wennen, maar wat een superdingetje, de kamers boven zijn aangenaam warm als we in de keuken stoken. De open haard wordt vervangen door een gesloten haard met warmwatervoorziening (en een raam :-)). Hij wordt aangesloten op de verwarmingen beneden en op de rode en groene kamer en de badkamer. Voorlopig is het nog behelpen en dromen van een warm huis, maar de vooruitzichten zijn goed! Als de haard het even goed doet als de kachel in de keuken, dan krijgen we deze winter een behaaglijk warm huis, en dat helemaal zonder kolen. Nu is het alleen nog spannend afwachten of alles klaar is voor het begint te vriezen, want tot nu toe hebben we geweldig geluk met het weer!

UPDATE 14 december: De haard is ook aangesloten en kan weer gebruikt worden en het werkt allemaal super! Nu zijn we helemaal klaar voor een koude winter.


24 januari 2018

Doordat Punktur.nl en de email verhuisd is, en bij de verzending van de emailkrant de instellingen nog niet correct waren, komt het vaker voor dat email van info@punktur.nl in de spambox terecht komt. Gebruik je gmail, voer dan de volgende stappen uit om te voorkomen dat punkturmails ooit nog in de spam terecht komen:

  • klik op pijltje naast zoekbox, helemaal bovenaan (heet Show search options als je je muis er over beweegt)
  • vul bij From in info@punktur.nl
  • klik rechtsonderaan Create filter with this search
  • op de volgende pagina selecteer Never send it to spam
  • Klik Create filter

Bij de verzending van de volgende emailkrant hebben we inmiddels een betere methode gehanteerd, die we gaan perfectioneren bij de ronde hierna. Gebruik je een ander mailprogramma en heb je er ook last van dat punkturmail in de spam komt? Mail ons gerust (info@punktur.nl), dan zoeken we het voor je uit.