Punktur IJslandse Paarden

Punktur IJslandse paarden is een actief bedrijf waar alles om IJslandse paarden draait. Onze echte paardenboerderij ligt in Zuidwest Polen. Hier hebben we veel land waar onze IJslanders in de heuvels op half natuurlijke weides grazen. We fokken IJslanders, laten ze opgroeien, rijden ze in en verkopen ze aan liefhebbers.

Onze paarden groeien op in kuddes in de ruime heuvels aan de voet van het Reuzengebergte. Dit geeft ze een voorsprong in hun leven: ze zijn socialer, krijgen een betere bespiering en hebben meer coördinatievermogen! Op de grote weides bij onze jonge paarden is nog voldoende ruimte voor andere IJslandse paarden om op te groeien. Wij bieden andere mensen de mogelijkheid tot inscharing van hun jonge IJslandse paarden: volledige verzorging om onbezorgd op te groeien.

We fokken goed töltende IJslandse paarden met een prettig temperament. Jaarlijks zijn er zo’n 12 IJslanders klaar om verkocht te worden. Ze zijn gewetensvol opgevoed en serieus ingereden. Bij de hengstenkeuze staan een goed karakter en een goed töltvermogen voorop. Ons fokdoel: eenvoudige en probleemloze rijpaarden met een goed töltvermogen, die we later als brave, prettige paarden kunnen verkopen.

We werken al meer dan 35 jaar met IJslandse paarden en hebben in die tijd veel ervaring en kennis opgedaan. We willen onze kennis over IJslandse paarden graag delen en verspreiden, daarom ontvangen we gasten op ons bedrijf. We organiseren lessen, ritten en cursussen in de heuvels van Silezië (Zuidwest Polen) rond onze boerderij. We bieden rijlessen voor beginners en gevorderden, intensieve beginnerscursussen, lessen in communiceren met paarden en nog veel meer rondom IJslandse paarden. Daarnaast hebben we ook nog een website met kennis over IJslandse paarden gemaakt. Zo willen we mensen met onze paarden inspireren!

Folder Punktur IJslandse paarden Polen

Missie:

Punktur staat voor het fokken en verkopen van recreatieve IJslandse paarden. De paarden zijn betrouwbaar, lief, hebben een fijn karakter en een aanleg voor goede tölt. The paarden leven zo natuurlijk mogelijk: ze zijn gehuisvest in groepen, ze hebben veel gras en hooi, ze hebben veel beweegmogelijkheid op de uitgestrekte weides en ze drinken uit een natuurlijke beek. Tijdens de training van jonge paarden wordt gewerkt met kleine stapjes, zodat deze voldoende tijd krijgen om alles te leren en op te groeien. Verder wordt veel waarde gehecht aan duidelijkheid en consequentie voor alle paarden zowel in de hand als tijdens de training. Gasten zijn altijd welkom op de boerderij om de paarden te komen ontmoeten. Daarnaast wordt zoveel mogelijk kennis verspreid over het houden en trainen van IJslandse paarden. Maar het aller belangrijkste: genieten van een prachtig ras met extra gangen, dat is waar Punktur voor staat!

Visie:

Punktur wil uitgroeien tot het nummer één IJslands bedrijf voor de verkoop van recreatieve paarden en gastenritten in Nederland, Duitsland en Polen. Mensen laten zien hoe ze moeten werken met IJslandse paarden en hoeveel plezier kan worden beleefd met dit unieke ras. Kennis verspreiden en een voorbeeld zijn voor alle paardenmensen. Een hoog verkoopniveau, paarden met een gemakkelijke tölt en een vriendelijk karakter, meer verkoop en nog meer gasten.