Punktur IJslandse Paarden

Punktur IJslandse paarden is actief bedrijf waar alles om IJslandse paarden draait. Onze echte paardenboerderij ligt in zuid-west Polen. Hier hebben we veel land, waar onze IJslanders in de heuvels op half natuurlijke weides grazen.

We fokken IJslanders, laten ze opgroeien, rijden ze in en verkopen ze daarna aan liefhebbers.

We willen onze kennis van IJslandse paarden graag delen en verspreiden. Daarom ontvangen we gasten op ons bedrijf. We organiseren lesritten, lessen en cursussen in de heuvels van Silezië (zuid-west Polen) rond onze boerderij. We bieden rijlessen voor beginners en gevorderden, intensieve beginnerscursussen, lessen in communiceren met paarden en nog veel meer rondom IJslandse paarden. Zo willen we mensen met onze paarden inspireren!

We fokken goed töltende IJslandse paarden met een prettig temperament. Jaarlijks zijn er zo’n 12 IJslanders klaar om verkocht te worden. Ze zijn gewetensvol opgevoed en serieus ingereden. Bij de hengstenkeuze staan een goede karakter en een goed töltvermogen voorop. Ons fokdoel zijn eenvoudige en probleemloze rijpaarden, zodat we ze later als brave, prettige paarden kunnen verkopen.

Onze paarden groeien op in de ruime heuvels aan de voet van het Reuzengebergte. Dit geeft ze een voorsprong in hun leven: socialer, meer coördinatie vermogen en bespierder!

Op de grote weides bij onze jonge paarden is ook voldoende ruimte voor andere IJslandse paarden om op te groeien. Wij bieden andere mensen de mogelijkheid van inscharing voor hun jonge IJslandse paarden: volledige verzorging om onbezorgd op te groeien.

We werken al meer dan 35 jaar met IJslandse paarden en hebben in die tijd heel veel ervaring en kennis opgedaan. Kennis die we graag met je willen delen tijdens de lessen en cursussen. Daarnaast hebben we ook nog een site met kennis over IJslandse paarden gemaakt.

folder Punktur IJslandse paarden Polen.