Draengur

Litli Draengur frá Skovstrupholm

Vader: Sirkill fra Efra-Asi
Moeder: Litla Fina fra Tondborg

Een ambitieus, sportgericht paard

 

Draengur is een lief robuust rijpaard , een echte vierganger-ruin die wel een echte baas nodig heeft en rijp is voor een leven  gericht op trainingen, wedstrijden en cursussen. Hij is een lief en cool paard.

Draengur is bij ons gekomen als inruilprojekt. Hij is in Denemarken gefokt en daar als sportpaard ingereden; echt aan de teugel en in vier uitgesproken gangen met hoge bewegingen. Ondanks die beweging is zijn tolt comfortabel. Hij heeft een overtuigend hercontact nodig om zich zelfverzekerd en op zijn gemak te voelen. Dit is ook het geval als hij buiten wordt gereden. Ja, hij heeft dus geleerd om meer gefocust te zijn op de sport dan op het rijden op onze paarden.

Hij heeft al meer van de wereld gezien en heeft ervaring opgedaan en ook al een paar wedstrijden in Denemarken gereden; zie de YouTube video: https://youtube.com/shorts/IWIm8jg-Els

Wij hebben hier besloten om vooreerst  helemaal geen wedstrijden te rijden. Lukasz is dus bezig om Draengur om te vormen tot een lichter paard om te rijden. Hij werkt aan balans, vertrouwen en lichtheid en meer op eigen benen, buiten. Dat wordt een lang project en er zijn mensen die op zoek zijn naar een wedstrijdpaard. Beetje jammer dus en daarom zijn we nu eerst op zoek naar een geschikter adres voor hem.

Bekijk de video: https://youtu.be/KVkqaDaXqII

Geboren: 2017

Prijs: zie tabel