Greni

Rauthgreni frá Punktur rode wilg

Vader: Vignir frá Punktur

Moeder: Alfadis frá Lotus

Sportief gebouwde vos met lange, volle manen

Greni trekt in de kudde onmiddellijk de aandacht. Enerzijds omdat hij tot voor kort nog hengst was, anderzijds vanwege zijn uiterlijk en houding. Hij is een mooie rode vos met lange manen en een trotse houding. Hij is slank, maar toch heel stevig gebouwd.

Bij het grondwerk wil hij graag eerst weten wat voor mens hij voor zich heeft. Dan probeert hij je wat uit en kijkt of hij kan bepalen wat hij wil doen, maar als hij heeft besloten dat hij voor je wil werken, doet hij alles heel lief en braaf. Hij heeft wel wat uitdaging nodig, want anders vindt hij het al gauw saai en dan dwaalt zijn aandacht af naar alles wat er in de omgeving gebeurt.

Hij is licht ingereden en deed het vanaf het begin allemaal heel goed en braaf. Hij heeft onder het zadel een goede werkattitude en is dan heel geconcentreerd en op de ruiter gericht. Hij laat zich niet snel afleiden en is een echte dappere IJslander. Hij zal niet snel van iets onder de indruk raken.

Greni is een echte vierganger. Tölt vindt hij nog moeilijk, maar langzaam tempo gaat al heel goed en taktzuiver. Hij heeft nog veel ondersteuning nodig, maar je kan voelen dat hij zijn uiterste best doet. Beetje bij beetje gaat het ook sneller, maar het is nog heel erg balanceren, want als hij over zijn tempo gaat, valt hij in draf.

Greni heeft hier twee jaar een kudde merries mogen dekken en we hebben mooie nakomelingen van hem rondlopen. Omdat er toch wel veel familie van hem rondloopt hier, is er besloten om hem niet nog een jaar te laten dekken, maar een jongere hengst met minder familiebanden te gebruiken. Daardoor staat Greni nu te koop, op zoek naar een eigen baas die zijn tölt verder wilt uitbouwen en graag een stoer paard wilt om uitdagende ritten mee te maken.

Greni is op 28 mei gecastreerd en kan vanaf 23 juli verhuizen.

Geboren in 2014

Prijs: zie tabel