Gryta

Gryta frá Punktur bronkruid

Vader: Sótstör frá Punktur

Moeder: Vallasúra frá Punktur

Rustige, zwarte merrie met een expressief gezicht

Gryta is een vierganger merrie die snel leert en meewerkend is. Ze doet graag wat je haar vraagt, zolang ze het maar kent en begrijpt. Als je goed zit, gaat ze gemakkelijk in tölt, zit je niet diep genoeg, dan gaat ze over naar draf.

Bij het inrijden op de weg was het helemaal geen opvallend paard, wel braaf en lief, maar ze sprong er verder niet uit. Dit veranderde volledig toen we met haar bosritten begonnen te maken. Ze blijkt het heerlijk te vinden om in een nieuwe omgeving te rijden en laat duidelijk merken dat ze van de ritten geniet.

Gryta is wel nog jong en heeft nog niet veel ervaring, dus je kan wel merken dat sommige dingen spannend voor haar zijn. Ze is zeker niet schrikachtig en zal er niet vandoor gaan, maar je voelt dan spanning in haar lichaam. In zo’n situatie heeft Gryta wat tijd nodig om te kijken en na te denken. Daarna komt ze meestal snel zelf tot de conclusie dat er niets aan de hand is en gaat ze weer verder.

Gryta is een lieve, aanhankelijke merrie die vaak even hallo komt zeggen en laat merken dat ze het fijn vindt om samen met jou iets te doen. Ze wordt zeker een leuk recreatiepaard, maar heeft nu nog wat steun nodig om allerlei nieuwe situaties te verkennen, zodat ze leert dat nieuwe dingen zelden iets engs betekenen.

Geboren in 2014

Prijs: zie tabel