Laekja

Giljaflaekja frá Punktur (goudsbloem)

vader: Vignir frá Punktur

moeder: Olafssura frá Punktur

Ideaal recreatiepaard, gemakkelijke tölt en heel braaf

Laekja is een heel rustig en erg mensgericht paard. Hoewel ze nog jong is en nog weinig ervaring heeft, kunnen we nu al merken dat ze een heel fijn paard voor recreatie zal worden. Ze heeft nog niet zo veel ervaring, maar neemt alles snel op en voelt nu al betrouwbaar en stabiel. Daarbij komt dat ze een fijne en gemakkelijke tölt heeft die ze van bij de start van de training onder het zadel aanbood.

In de kudde is Laekja een heel onopvallend paard, maar dit betekent in geen geval dat ze een lage positie heeft, ze zorgt er altijd wel voor dat ze een plekje heeft bij het lekkerste stukje eten en de andere paarden gaan daar niet over in discussie. Ook zien we haar vaak kroelen met de anderen.

Laekja was van in het begin gemakkelijk. Heel leuk om mee te werken, alle stappen in de training gingen heel vlot en toen we haar inreden, leek het alsof ze het allemaal al eens gedaan had. Ze ging vanaf de eerste stappen in tölt, heel gemakkelijk en heel stabiel. Ze heeft nog niet zo veel ervaring, maar tot nu toe is er weinig dat haar van haar stuk kan brengen. Ze is een paard dat alles zo vanzelfsprekend en gemakkelijk doet dat er verder ook weinig over te zeggen is. Met andere woorden, helemaal fantastisch om uit te groeien tot een stabiel recreatiepaard voor ritten vol tölt.

Geboren in 2014

Prijs: zie tabel