Menta

Píparmenta frá Punktur (pepermunt)

vader: Vignir frá Punktur

moeder: Fra Elly van de Grolhorst

Lieve, meewerkende vosmerrie

Menta is een wat onopvallend paard, tot je iets met haar gaat doen. Dan komt er een heel leergierig, gemotiveerd en enthousiast paard tevoorschijn. Ze denkt zelf mee tijdens de training en pikt alles heel snel op. Dit maakt haar geweldig om mee te werken.

Menta is een vierganger, maar tölt is moeilijk voor haar. Ze werkt er vol enthousiasme aan en je kan voelen hoe ze haar best doet als je op haar rijdt. Op dit moment kan ze in stapvoets tempo een zuivere tölt rijden. Haar draf is wel gemakkelijk te rijden en ze vindt het heerlijk om af en toe lekker door te draven en tempo te maken.

We zijn haar nu aan het leren om rond en nageeflijk te rijden omdat ze de neiging heeft om haar hoofd heel hoog te houden. Dit neemt ze snel op, zowel aan de dubbellonge als onder het zadel en doet ze heel goed, maar het is belangrijk om er veel aandacht aan te blijven besteden.

Voor Menta zijn we op zoek naar een ervaren ruiter die er plezier in heeft om haar dressuurmatig verder te brengen en ondertussen te genieten van een heerlijk en altijd gemotiveerd paard die heel veel te bieden heeft en meedenkt tijdens de training.

Geboren in 2013

Prijs: zie tabel