Stjarna

Skrautstjarna frá Punktur

Stjarna ster

V: Vignir frá Punktur
M: Eyarrós frá Punktur

Elegante, grote, betrouwbare en tegelijk pittige vosmerrie met lichte manen

Stjarna moest in het begin, met die lange benen, even zoeken hoe het zat met die tölt. Maar na een paar keer had ze het door en werd het heel gemakkelijk. Ze is licht ingereden en deed het heel goed. Vrolijk de weg op en neer, af en toe voorop. Ze heeft een ruiter nodig die haar vertrouwen geeft en duidelijk maakt dat die plastic zak echt niets doet. Maar dan is er geen probleem meer en loopt ze er ook vrolijk langs. Stjarna heeft een hele fijne tölt die gemakkelijk te rijden is. Ook de acceptatie van het bit is opvallend goed. Met alleen een neusriem, dus ook bij bitloos, voelt ze zich nu net iets te sterk. Dat uit zich in schudden met haar hoofd, maar pak je met een licht contact het bit erbij, dan loopt ze mooi en rustig aan de teugel als een braaf jong paard.

Verder is Stjarna een echte dame met leiderscapaciteiten. Ze wil graag dat de dingen op haar manier gebeuren, maar als je duidelijk maakt dat jouw manier ook goed is, dan is het voor haar prima. Iets van haar eisen, moet je dan weer niet, want zo ga je niet met een echte dame om.

Ondanks dat Stjarna een leuke jonge merrie is, bieden we haar toch te koop aan. Er is op het moment een ruime keuze aan fokmerries en Stjarna is net te elegant gebouwd voor wat Punktur wilt fokken, namelijk het oude type robuuste, sterke IJslanders. We vermoeden wel dat ze bij het uitgroeien nog wat breder zal worden, want haar beide ouders zijn heel stevige paarden.

Stjarna zoekt iemand op wie ze kan vertrouwen en die alles rustig aan wilt opbouwen met haar om daarna leuke tochten te maken en wie weet zelfs een wedstrijdje te rijden. Enfin een echt paard om zelf verder te brengen: als recreatiepaard wordt ze gaaf, maar ook als paard waarmee je een stap verder kan.

Ze heeft een heldere toekomst, mits ze een passend en fijn baasje heeft!

Geboren: 2014

Prijs: zie tabel