Thella

Sortdella frá Punktur

Sortdella betekenis: black fir

V: Vignir frá Punktur

M: Álblomgadur frá Punktur

Compact gebouwde, stoere vosmerrie

Thella is een jonge merrie die vanaf het begin heel onverschrokken en stoer aanvoelt bij het rijden. Ze rijdt de weg op en af zonder dat er iets is waar ze van opkijkt. Voor haar hoort het gewoon allemaal bij het leven en daar is ze niet zo van onder de indruk. Dit maakt ook dat ze heel ondernemend, eigenzinnig en ondeugend is. Ze heeft dus iemand nodig die haar daarin aanvoelt en haar grenzen geeft, want anders is voor Thella de hele wereld haar onbegrensde speelterrein. Thella heeft ook vanaf de allereerste keer een heerlijke, gemakkelijk te rijden tölt. Het is duidelijk haar voorkeursgang.

Stoere Thella met geweldige tölt is duidelijk de dochter van 2 van onze favoriete paarden. Haar moeder Alda is een lieve, vlotte merrie met een heerlijke tölt die altijd zin heeft in een rit en haar vader Vignir is een onverstoorbare knuffelbeer die echt nergens bang voor is.

Op dit moment heeft ze vakantie na licht te zijn ingereden, wat heel vlot ging, volgen of voorop, het is haar om het even en tölten was al helemaal geen punt. De volgende stap is om met haar naar het bos te gaan en haar wat meer van de wereld te laten zien. De reden dat we deze fantastische jonge merrie toch te koop aanbieden, is dat ze een lichte onderbeet heeft. Helemaal niet erg en ze heeft er geen last van, maar er zijn op dit moment zo veel goede merries, dat we een keuze moeten maken welke we wel en niet houden om mee verder te fokken en dan is dit een reden om haar toch te verkopen.

Voor Thella zijn we op zoek naar iemand die wel houdt van een eigenwijs paardje met heel veel humor en die samen met haar de wijde wereld gaat ontdekken.

Geboren: 2014

Prijs: zie tabel