17 december 2017

Routebeschrijving

Ons adres in Polen
Dębowy Gaj 47
59600 Lwówek Sląski
GPS-coordinaten zijn 51.06322 en 15.61800
info@punktur.nl

Ons telefoonnummer staat niet op de site; boekingen en vragen gaan per e-mail. Zo houden we op de boerderij de rust en tijd voor onze gasten en paarden. Wel zullen we je het telefoonnummer voorafgaand aan je reis meegeven, zodat je ons in geval van storing of wijzigingen kunt bellen!

Als je met het openbaar vervoer komt en opgehaald wilt worden, e-mail dan tijdig je aankomsttijd en plaats aan ons, zodat we je op kunnen halen.

Hoe kom je er?

We zitten nabij het plaatsje Lwówek Sląski; op nog geen 50 km van de Duitse en 40 km van de Tjechische grens.


Link Naar Google Maps en routeplanner

Met de auto

Let op dat veel routesystemen niet optimaal werken in Polen. Neem in elk geval deze routebeschrijving mee en een goede kaart van Polen! Op dit moment is er een omleiding op de route via Bolesławiec, waardoor ook wegen op de omleidingsroute minder geschikt zijn. Volg daarom onderstaande route.

Vanaf Dresden, volg de A4 naar de Poolse grens met de grensplaats Görlitz/Zgorzelec. Via de vierbaansweg kom je Polen binnen. Vanaf de grens neem je de eerste afrit richting Jelenia Góra. Nu zie je aan de rechterkant een tankstation. Op de rotonde linksaf (2e afslag) richting Jelenia. Volg de hoofdweg meer dan 30 km richting Jelenia Góra.

In Gryfów Sląski (35 km vanaf Zgorzelec) ga je linksaf richting Lwówek Sląski (de 364).

In Lwówek Sląski weer richting Jelenia Góra (de 297). Direct na het bordje einde bebouwde kom (van Mojesz) (Mojesz is 5 km lang) ga je linksaf richting Sobota.

Kruis het fietspad, rij over het bruggetje en neem dan de eerste kleine zijweg rechtsaf. Voor aan de weg staat een rood bord dat vertelt dat je in het nationaal park aan de oevers van de Bóbr komt. Aan het einde van het weggetje staat onze boerderij.

Als je de heuvel op rijdt en het bordje Dębowy Gaj ziet, ben je te ver gereden, draai om en sla onder aan de heuvel linksaf.

Met trein

Reizen met de Duitse trein is erg comfortabel. In 9 uur (en 2 treinoverstappen) kun je van Hengelo naar onze boerderij komen.

Wil je met de trein, kijk dat bij de Deutsche Bahn (www.Bahn.de) onder international guests, de site is dan in het Engels. Wij zitten vlak bij station Dębowy Gaj, maar de trein komt daar maar niet meer. Een snelle optie is dat je naar Bolesławiec in Polen of Görlitz aan de Duitse grens gaat. We halen je op bij het treinstation. Dit is nog ongeveer een uur rijden met de auto (vergoeding vanaf Görlitz € 22,50, vergoeding vanaf Bolesławiec € 15,-).

De reistijd en de prijs zijn erg afhankelijk van de tijd op de dag en van de dag in de week. Dus puzzel even tot je een gunstige reis hebt gevonden. En paar tips: korting voor: onder de 25 jaar, een nacht van zaterdag op zondag tussen heen- en terugreis, minimaal 7 dagen van tevoren boeken.

Je kunt de hele treinreis ook voordelig laten regelen door de Treinreiswinkel via www.treinreiswinkel.nl (tel: 071 – 513 70 08), zij leveren betere service en goedkopere kaartjes dan de NS.

Het laatste traject (Cottbus naar Görlitz en Bolesławiec) kunnen ze niet voor je boeken, dat kaartje kun je op het station of zelfs in de trein kopen en kost ongeveer € 17,-.

Met de bus

De bus doet er ongeveer 13 uur over (afhankelijk van waar je opstapt). Met de 4 maatschappijen (Eurotrans, Sinbad, Orbis en Sokow) rijdt er bijna dagelijks een bus. Eurotrans heeft zelfs een halte in Lwówek Sląski, op 10 (auto)minuten bij ons vandaan. De andere bussen rijden op Legnica. Ook daar kunnen we je ophalen, en omdat het een uur rijden is met de auto, vragen we daarvoor een vergoeding van € 15,-.

Meer avontuurlijke reizigers kunnen ook met een “Polenbusje” komen. Die kunnen we voor je reserveren (want dat moet natuurlijk in het Pools). Die minibus gaat meestal op woensdag of in de nacht van zaterdag op zondag. Het kost slechts omstreeks 60 euro enkele reis. Maar het vergt iets meer van je zenuwen (chauffeur is Pools en wil vaak snel). Ze halen je in Midden- en Zuid-Nederland van huis op en kunnen je afzetten in Lwówek Sląski.

Meer informatie

Voor meer informatie over de reis kun je contact opnemen met info@punktur.nl. Ook kunnen wij mensen die samen willen reizen met elkaar in contact brengen!