17 december 2017

Routebeschrijving

Ons adres in Polen
Dębowy Gaj 47
59600 Lwówek Sląski
GPS-coordinaten zijn 51.06322 en 15.61800
info@punktur.nl

Ons telefoonnummer staat niet op de site; boekingen en vragen gaan per e-mail. Zo houden we op de boerderij de rust en tijd voor onze gasten en paarden. Wel zullen we je het telefoonnummer voorafgaand aan je reis meegeven, zodat je ons in geval van storing of wijzigingen kunt bellen!

Als je met het openbaar vervoer komt en opgehaald wilt worden, e-mail dan tijdig je aankomsttijd en plaats aan ons, zodat we je op kunnen halen.

Hoe kom je er?

We zitten nabij het plaatsje Lwówek Sląski; op nog geen 50 km van de Duitse en 40 km van de Tjechische grens.

Link naar Google Maps

Met de auto

Voor elektrische auto, kijk ook op Praktische zaken.

Let op dat sommige routesystemen niet optimaal werken in Polen. Neem in elk geval deze routebeschrijving mee en een goede kaart van Polen!

Vanaf Dresden, volg de A4 naar de Poolse grens met de grensplaats Görlitz/Zgorzelec. Via de vierbaansweg kom je Polen binnen.

Je kan nu kiezen voor:

  1. Een mooie weg: je neemt je de eerste afrit richting Jelenia Góra en blijf deze richting volgen. Op de rotonde linksaf (2e afslag) weer richting Jelenia en volg de hoofdweg meer dan 30 km richting Jelenia Góra. In Gryfów Sląski (35 km vanaf Zgorzelec) ga je linksaf richting Lwówek Sląski (de 364). Daarna verder met 3.
  2. Een snellere route: rijdt door over de A4 en neem de afslag Boleslawiec. In Boleslawiec volg de richting naar Jelenia Góra. Zo leidt de weg je door Lwówek Sląski.
  3. In Lwówek Sląski weer richting Jelenia Góra (de 297). Direct na het bordje einde bebouwde kom (van Mojesz) (Mojesz is 5 km lang) ga je linksaf richting Sobota. Kruis het fietspad, rij over het bruggetje en neem dan de eerste kleine zijweg rechtsaf. Voor aan de weg staat een rood bord dat vertelt dat je in het nationaal park aan de oevers van de Bóbr komt. Aan het einde van het weggetje staat onze boerderij.

Als je de heuvel op rijdt en het bordje Dębowy Gaj ziet, ben je te ver gereden, draai om en sla onder aan de heuvel linksaf.

Met het openbaar vervoer naar Punktur vanuit België/Nederland

Met de bus

Op het moment is Flixbus het meest comfortabel. Er gaan snelle bussen uit Arnhem en Brussel naar Boleslawiec, op weg naar Wroclaw. Soms zijn er zelfs een rechtstreekse bussen zonder overstappen. Je kan je door een taxi naar Punktur laten brengen (vergeet niet het adres mee te nemen), of we kunnen je ophalen.

Laat ons duidelijk weten waar en wanneer je opgehaald wilt worden.

Met de trein

Treinen naar Punktur is op het ogenblik sterk verslechterd, maar we wachten op betere tijden. Er schijnen weer nachttreinen te komen, en hopelijk ook rechtstreeks naar Wroclaw (zeg Wrotswaaf). En dan hopelijk via Boleslawiec, ‘onze’ plaats waar we je makkelijk kunnen ophalen ligt aan de lijn Duitsland naar Wroclaw. Maar op het ogenblik is de bus de makkelijkste oplossing.

Dienstregeling opzoeken kan het makkelijkst via de Duitse spoorwegen, www.bahn.com. Duidelijke en juiste informatie over alle treinen in heel Europa, ook in het Nederlands (bovenaan rechts instellen), van om het even waar naar om het even waar, ook kleine stations. En het boeken kan je het beste in twee keer doen, het deel van België/Nederland tot Görlitz (of een ander grensstation) en dan het laatste deel van Görlitz (Zgorzelec) tot Boleslawiec.

Laat ons duidelijk weten waar en wanneer je opgehaald wilt worden.

Met het vliegtuig

Tussen Eindhoven en Wroclaw vliegt 5 keer in de week Wizz Air op en neer. Vanaf het vliegveld in Wroclaw kun je een auto huren of de bus/taxi nemen naar het station en daar de trein nemen naar Bolesławiec.

Meer informatie

Voor meer informatie over de reis kun je contact opnemen met info@punktur.nl. Ook kunnen wij mensen die samen willen reizen met elkaar in contact brengen!