27 januari 2019

Stage

Alle activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door mensen die enthousiast meehelpen. Door mee te werken krijgen zij een schat aan informatie over het gebruik en het wezen van de IJslander, vaardigheid bij omgang en beleren van jonge paarden en het trainen van IJslanders in alle stadia van africhting, maar ook van het werken met gasten. Omdat we in Polen veel vakantiegangers krijgen is het gastenwerk een belangrijk onderdeel van je stage. Als je zeker 3 maanden bij ons wilt stage lopen of werken, kunnen we je meer over IJslanders leren. Ook als je al ervaring met paarden hebt opgedaan en je wilt dat uitbreiden, door bijvoorbeeld zelfstandig te leren trainen, dan kan dit je kans zijn! Stages beginnen in principe in het voor- of najaar. Dan hebben we tijd om voldoende aandacht aan je te besteden We geven wel voorkeur aan mensen die al wat verder met hun school zijn: derdejaars, bijna afgestudeerden of als je na je studie eens een poosje in het buitenland wilt werken! Natuurlijk hoeft je studie geen relatie te hebben met IJslandse paarden: ook als je iets compleet anders geleerd hebt of je doet een tussenjaar, maar je bent erg belangstellend en vooral als je een “open mind” hebt, dan kan je je hier al snel erg nuttig maken!

Stagiaires en vrijwilligers die nog geen ervaring met Punktur hebben, moeten tenminste 3 maanden of meer voor hun stage uittrekken. Wij stellen deze minimale duur van 3 maanden, zodat je bij ons ook echt wat kunt leren en aan het einde van de periode ook echt inzetbaar bent om zelfstandig te werken. De stage kan niet beginnen in de zomer (juli en augustus), omdat we dan te druk zijn met gasten om je goed in te werken en te begeleiden.

Stagiaires en vrijwilligers die al bekend zijn met Punktur kunnen, in overleg, ook een kortere periode komen helpen. Maar een kortere periode is wel minimaal een maand en we moeten natuurlijk werk en tijd voor je hebben!