8 maart 2017

Verblijf

Bij Punktur ben je van harte welkom om je vakantie door te brengen. We hebben in de boerderij drie gezellige gastenkamers (prijslijst) met uitzicht op de weides en/of het erf. De gele kamer heeft een eigen badkamer met douche en wc. De groene en rode kamer delen een grote badkamer met ligbad, douche en wc. De boerderij heeft een grote woonkamer met een haard waar je ’s avonds gezellig met z’n allen kan zitten.

Verder kun je op de camping (prijslijst) verblijven. We gebruiken één van de weides als campingplek. Onze camping is zeer rustig en het is mogelijk om ons IJsvogeltje te spotten. We hebben een campingblok met douche, wc en gootsteen.

In het coronajaar hebben we weinig gasten kunnen ontvangen en zijn we vooral bezig geweest met het trainen en de verkoop van paarden. Daardoor zijn we ook meer op de Poolse markt georiënteerd geraakt.  We hebben daarom besloten (bijna) geen cursusweken meer te organiseren, maar nog wel gasten te ontvangen. We ontvangen je graag en je draait mee in alles wat er in en om de boerderij gebeurt. Je kan rondkijken, meewerken en de omgeving ontdekken. Natuurlijk is er ook ruimte voor activiteiten rondom de paarden. We vertellen je wat over de IJslanders, we leren je er van alles over en geven zitlesjes. Buitenritten zijn meestal mogelijk, maar wel afhankelijk van de beschikbaarheid van begeleiding en paarden. Verwacht geen gevuld programma dus, maar wel een leuke vakantieweek! Interesse? Mail ons dan op info@punktur.nl en geef de data door die je zou willen komen. Wij kijken dan wat bij ons het beste past.

In de omgeving is er veel te doen naast paardrijden. Punktur is gelegen in de heuvels voor het Reuzengebergte, aan de rand van het  nationaal park “de oevers van de Bóbr”. Het bedrijf is volledig omgeven door natuur en er komen veel zeldzame zoogdieren, vogels, insecten en planten voor. Het is hier prachtig om te wandelen, fietsen, kayakken en skiën. In deze regio zijn veel mooie dorpjes en stadjes te bezoeken. Daarnaast is dit de streek van kastelen en paleizen, waarvan er veel een bezoek waard zijn. 150 km oostwaarts ligt Wroclaw (/Vrotswaf/), een van de grootste steden van Polen. Wroclaw is een mooie stad met een boeiende geschiedenis, bijzondere architectuur en iets met kabouters. 😉

Heb je geboekt? Lees dan even de Praktische zaken.

Wil je een bergtocht op IJslandse paarden maken? Dan verwijzen we je graag naar Ponyhotel Giere, waar je met minimaal 5 personen en minimaal 2 dagen voor 100 euro per dag trektochten kunt maken.