8 maart 2017

Verblijf

Bij Punktur ben je van harte welkom om je vakantie door te brengen.
We hebben in de boerderij 4 gezellige gastenkamers (prijslijst) met uitzicht op de weides en/of het erf. De gele en de blauwe kamer hebben een eigen badkamer met douche en wc. De groene en rode kamer delen een grote badkamer met ligbad, douche en wc.
De boerderij heeft een grote woonkamer met een haard waar je ’s avonds gezellig met z’n allen kan zitten.

Verder kun je op de camping (prijslijst) verblijven. We gebruiken een van de weides als campingplek. Onze camping is zeer rustig en het is mogelijk om ons IJsvogeltje te spotten. We hebben een campingblok met douche, wc en gootsteen.

Natuurlijk kom je in de eerste plaats bij ons om veel te leren over IJslanders: de gangen, het rijden, de tölt… We hebben een aantal ervaren paarden om gasten op een leuke en eenvoudige manier kennis te laten maken met het IJslandse ras. Dit gebeurt tijdens individuele zitlessen en bosritten. Vanwege de veiligheid van ruiter en paard, is het verplicht eerst zitles te volgen. Tijdens de zitles leggen we uit hoe de paarden hier worden gereden. Hierdoor leert en gebruikt iedereen dezelfde subtiele hulpen waardoor het voor onze paarden duidelijk, eenvoudig en leuk blijft. Daarna kunnen we lekker het bos in! Vanaf het erf stappen we zo het bos in, waar we heerlijk diverse routes kunnen rijden met een prachtig uitzicht. En dit alles op onverharde wegen met weinig verkeer. In het bos zien we regelmatig wilde dieren zoals reeën, vossen, dassen, eekhoorns, herten, roofvogels… Te paard zijn de dieren makkelijker te spotten. De paarden zijn hieraan gewend en kijken niet op of om. Ze lopen zelfs vaak samen in de wei. 🙂

Kijk in ons jaarprogramma voor de mogelijkheden.

Verder is er in de omgeving veel te doen naast paardrijden. Punktur is gelegen in de heuvels voor het Reuzengebergte, aan de rand van het  nationaal park “de oevers van de Bóbr”. Het bedrijf is volledig omgeven door natuur en er komen veel zeldzame zoogdieren, vogels, insecten en planten voor. Het is hier prachtig om te wandelen, fietsen, kayakken en skiën. In deze regio zijn veel mooie dorpjes en stadjes te bezoeken. Daarnaast is dit de streek van kastelen en paleizen, waarvan er veel een bezoek waard zijn.
150 km oostwaarts ligt Wroclaw (/Vrotswaf/), een van de grootste steden van Polen. Wroclaw is een mooie stad met een boeiende geschiedenis, bijzondere architectuur en iets met kabouters. 😉

Heb je geboekt? Lees dan even de Praktische zaken.

Wil je een bergtocht op IJslandse paarden maken? Dan verwijzen we je graag naar Ponyhotel Giere, waar je met minimaal 5 personen en minimaal 2 dagen voor 100 euro per dag trektochten kunt maken.